Pinda noodles met krokante sesam tofu

35 minuten
Vegetarisch
Lactosevrij
Vegan optie
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Zonder grappen: dit is de lekkerste noodle soep die ik ooit heb gemaakt!!! De bouillon van o.a. miso, pinda’s en kokosmelk is echt een smaakbommetje 🥜🍜 De broccoli en champignons zuigen de smaken helemaal op en de krokante sesam tofu zorgt voor een lekkere crunch. Lang verhaal kort: dit wil je! 🤤

ingrediënten

4 personen

Algemeen

  • 400-500 g tofu
  • 1 grote broccoli (of 2 kleine)
  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 bosuitjes
  • 275 ml kokosmelk
  • 6 kaffir limoen blaadjes (diepvries)
  • 1½ el maizena
  • 2 el wit sesamzaad
  • handje geroosterde pinda’s
  • crispy chili olie (optioneel)
  • 225-300 g ramen noodles

Marinade

  • 30 g miso
  • 40 g rijstazijn
  • 1 grote tl gember
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g honing
  • 20 g sojasaus
  • 15 g sesamolie
  • 1 grote el pindakaas
  • ½ tl kurkuma (optioneel)
Vegan optie: vervang de honing door maple syrup of agave. Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije noodles.

RECEPT

  1. Leg de tofu tussen een schone theedoek (met iets zwaars erop) zodat het goed kan uitlekken.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de stronk over de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de champignons in plakken.
    3.Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de tofu in dunne, langwerpige blokjes. Je kunt de tofu ook gewoon in blokjes snijden, wat jij lekker vindt! Meng de maizena door de tofu (voorzichtig, zodat de stukjes niet breken). Meng dan het sesamzaad er doorheen en leg de stukjes tofu naast elkaar op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak in 15-18 min goudbruin en krokant in de oven.
    4. Verhit een grote (soep- of gietijzeren) pan op middelhoog vuur. Doe de marinade en champignons in de pan en bak 3 minuten. Voeg dan de broccoli, kokosmelk en kaffir limoenblad toe. Vul het lege blikje/pakje kokosmelk met water en voeg dit toe aan de pan. Laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen tot de broccoli gaar is.
    5. Bereid ondertussen de noodles volgens instructies op de verpakking. Snijd de bosui in blokjes en hak de pinda’s in grove stukken.
    6. Haal de kaffir limoenblaadjes uit de soep. Serveer de soep in diepe borden met de noodles, krokante tofu, crispy chili olie, pinda’s en bosui.