Orzo met romige spinaziepesto & halloumi

25 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Halloumi en spinazie zijn een gouden combo! 🫶🏼 Dit orzo recept is heel makkelijk en mega lekker. De zelfgemaakte spinaziepesto is super gezond en heb je binnen 5 minuten gemaakt 🌱

ingrediënten

4 personen

• 2 sjalotten
• 2 tenen knoflook
• 300 g orzo
• 1 courgette
• 500 g cherrytomaten
• 400 g halloumi
• 200 ml (soja light) kookroom
• evt. extra pijnboompitten & parmezaan om te serveren

Spinaziepesto
• 70 g spinazie
• 60 g geroosterde pijnboompitten
• 3 el olijfolie
• 2 tenen knoflook
• 10 g verse basilicum
• 50 g parmezaan
• scheut citroensap
• cout & peper

Wil je het recept glutenvrij maken, gebruik dan glutenvrije orzo of een andere glutenvrije pastasoort naar keuze.

RECEPT

  1. Mix alle ingrediënten voor de spinaziepesto tot een gladde pesto. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie of een scheutje water toe zodat het makkelijk mixt.
  2. Snipper de sjalot en fruit deze aan in een grote pan. Voeg na een paar minuten de fijngesneden knoflook toe en bak een minuutje mee.
  3. Snijd de courgette in kleine blokjes en was de cherrytomaten. Voeg alles toe aan de pan. Je kunt eventueel wat cherrytomaten apart houden om te roosteren met de halloumi (die houden dan hun mooie kleur). Als de groenten gaar zijn, voeg je de spinaziepesto en kookroom toe.
  4. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Neem voor het afgieten een klein beetje kookvocht en voeg dit toe aan de groenten. Giet de rest af en voeg de orzo dan toe aan de grote pan.
  5. Snijd de halloumi in dikke plakken en grill kort aan beide zijden in een hete (grill)pan. Grill evt. ook de resterende tomaatjes.
  6. Serveer de orzo en halloumi met wat extra pijnboompitjes en parmezaanse kaas.