Ravioli met doperwtenpesto, aspergetips & pecannoten

20 minuten
Vegetarisch
Vegan optie
Glutenvrije optie
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Dit heerlijke recept staat binnen 20 minuutjes op tafel 🤤 Als saus maak je een heerlijke verse pesto van o.a. doperwten en pecannoten. Deze smaakcombinatie is hémels 🤌🏼✨ En de groene aspergetips zorgen een lekkere bite!

ingrediënten

2 personen
  • 250 g ravioli naar keuze (bijv. asperge-bieslook, spinazie-ricotta of kies een glutenvrije of vegan variant)
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g diepvries doperwten/tuinerwten
  • 35 g Pecorino
  • verse basilicum
  • 1 citroen
  • 80 g crème fraiche light
  • 60 g pecannoten
  • 100-200 g groene aspergetips
  • 2 ijsblokjes
Voor een glutenvrije variant: gebruik een glutenvrije ravioli. Voor een vegan en lactosevrije variant: gebruik vegan ravioli, vegan Parmezaan i.p.v. Pecorino en vegan crème fraiche.

RECEPT

  1. Rooster de pecannoten in een koekenpan (zonder olie). Spoel de doperwten af met heet water om ze te ontdooien. Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp, bewaar de schil voor het serveren.
  2. Mix 100 g doperwten (de andere helft houd je apart), geraspte pecorino, een flinke hand verse basilicum, sap van ½ citroen, 1 teentje knoflook, 40 g pecannoten en een flinke scheut olijfolie tot een gladde pesto. Gebruik hiervoor een foodprocessor, hakmolen of staafmixer. Voeg aan het einde een snuf zout en 2 ijsblokjes toe en mix nogmaals tot je een gladde, luchtige pesto hebt.
  3. Snipper de sjalot en fruit aan in een scheut olijfolie. Voeg dan een geperste teen knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Voeg ⅔ van de pesto, de crème fraiche en de resterende doperwten toe.
  4. Bereid de ravioli volgens de instructies op de verpakking. Schenk voor het afgieten een klein beetje van het kookvocht bij de pastasaus
  5. Was en halveer de aspergetips. Je kunt ze toevoegen aan de saus of ze kort roosteren (3-4 min) in een apart pannetje, wat je lekkerder vindt.
  6. Meng de resterende doperwtenpesto door de afgegoten ravioli.
  7. Verdeel de pastasaus over 2 borden. Schep hier de ravioli op en strooi daar nog wat gehakte pecannoten, citroenrasp en eventueel nog wat extra pecorino overheen.