Miso quinoa wraps

20 minuten (+ quinoa 2,5 uur laten weken)
Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Direct naar recept

Miso quinoa wraps met maar 3 ingrediënten 💛 Super makkelijk en voedzaam! Perfect als gezonde lunch of als vervanger voor je wraps of tortilla’s bij het avondeten.

Let op! De quinoa moet je van tevoren lang laten weken in water. Doe dit bijvoorbeeld al de avond van tevoren. En een extra tip: bak de wraps in pannen met en goede (PFAS-vrije!) anti-aanbaklaag. Zo gaat het bakken extra makkelijk!

ingrediënten

12 wraps
  • 200 g quinoa
  • 360 ml lauw water
  • 50 g chiazaad
  • 1 el miso
Toppings inspiratie! Hummus en gegrilde groenten - Een eitje, crispy chili olie en rauwkost - Gegrilde aubergine, halloumi en ingemaakte groenten...

RECEPT

  1. Spoel de quinoa af met koud water. Doe de quinoa in een grote kom met ruim water, dek af en laat een nachtje staan (of minimaal 2,5 uur).
  2. Giet de quinoa af en spoel nogmaals goed af. Doe de quinoa in een krachtige (!) blender samen met het lauwe water, chiazaad en de miso. Mix het tot een glad beslag.
  3. Verhit een klein scheutje olie in een pan met een goede anti-aanbaklaag (ik bak enkel in PFAS-vrije pannen), zet de de pan niet te heet. Schenk wat beslag in de pan en strijk het met de achterkant van een lepel uit tot een ronde wrap. Tip: haal de pan even van het vuur wanneer je dit doet. Keer de wrap nog even om zodra de onderkant mooi goudbruin is.

Serveer met jouw favoriete toppings!