Pistache crusted feta met gezonde groene parelcouscous
35 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Als ik een favoriet parelcouscous recept moet kiezen, is het zeker weten deze 🤤 Een heerlijke en gezonde maaltijd boordevol groenten! De krokant gebakken feta is niet alleen fantastisch lekker maar ziet er ook nog eens geweldig uit ✨ Dit is zowel een top recept voor de gewone doordeweekse avond als gezellige dinertjes met vrienden waarvoor je iets bijzonders wil maken!
ingrediënten
2-3 personen
- 150 g feta
- 140 g parelcouscous
- 1 sjalot
- 1 kleine broccoli
- 1 courgette
- 180 g diepvries tuinerwten/doperwten
- verse munt (15-20 blaadjes)
- verse peterselie (2-3 x zoveel als de munt)
- 2 tenen knoflook
- ½ citroen
- 100 ml (soja light) kookroom
- 75 g pistachenootjes
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 40 g Parmezaanse kaas (of meer)
Wil je het recept glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije couscous of een andere kleine glutenvrije pastasoort naar keuze.
RECEPT
- Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk van de broccoli in hele kleine blokjes. Voeg tijdens de laatste 4-5 minuten van de kooktijd toe aan de parelcouscous zodat het tegelijk mee kan koken.
- Rooster de pistachenootjes in een hete koekenpan. Laat de doperwten ontdooien in een schaaltje.
- Maak de saus: mix met je blender/staafmixer de verse peterselie, munt, knoflook, sap van ½ citroen, kookroom, Parmezaan, 60 g doperwten, 30 g pistachenootjes, zout en peper tot een gladde saus.
- Snipper de sjalot en fruit aan in een grote pan met een beetje olie. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg dan de parelcouscous & broccoli, doperwten en de saus toe. Breng op smaak met zout & peper.
- Kluts in één schaaltje het ei, en meng in een ander schaaltje gehakte pistachenoten met paneermeel. Haal de feta eerst door het ei en dan door het pistache-paneermeel mengsel. Bak aan beide kanten krokant in een hete pan met een beetje olie.
- Serveer de parelcouscous met de pistache crusted feta, nog wat verse peterselie en parmezaanse kaas!