Pistache tiramisu

35 minuten
Vegetarisch
Direct naar recept

Dit is één van de meest opgeslagen recepten, en je snapt wel waarom 😍 Het is super makkelijk te maken en ziet er fantastisch uit! ✨

ingrediënten

8 personen
  • 250 g mascarpone
  • 250 g slagroom
  • 1 pak savoiardi lange vingers
  • 4 eieren
  • 90 g kristalsuiker
  • 150 tot 200 milliliter espresso of sterke koffie
  • scheutje koffielikeur
  • 2 el pistachepasta
  • handje pistachenoten (gepeld)
  • 40 g pure chocola
  • gedroogde rozenblaadjes (of andere eetbare bloemen) ter decoratie

RECEPT

  1. Zet 150-200 ml espresso (of sterke koffie) en laat dit afkoelen.
  2. Scheid de eieren: doe in de ene kom 4 eidooiers en in een andere kom 3 eiwitten (het 4e eiwit heb je niet nodig, deze kun je evt bewaren voor een omelet o.i.d.). Voeg een snuf zout toe aan de eiwitten en klopt ze tot zachte pieken. Voeg tijdens het kloppen 30 g kristalsuiker toe.
  3. Klop dan de eidooiers met de rest van de suiker zo’n 4-5 minuten op middelhoge stand.
  4. Klop de slagroom tot zachte pieken in een aparte kom. Voeg dan de mascarpone, slagroom en de pistachepasta toe aan de eidooiers en klop dit nog even door zodat alles mooi is gemengd.
  5. Schep de eiwitten hier voorzichtig doorheen. Doe dit in drie delen en doe het heel rustig zodat er genoeg lucht in het mengsel blijft zitten.
  6. Voeg een scheut koffielikeur aan de koffie toe (optioneel) en neem een grote ovenschaal om de tiramisu in te maken. Wentel de lange vingers één voor één heel kort door de koffie en leg ze naast elkaar in de schaal. Schenk daar de helft van het pistache-mascarpone mengsel overheen. Herhaal deze twee stappen nog een keer.
  7. Je kunt de tiramisu gelijk eten of even bewaren in de koelkast. Voor het serveren rasp je wat pure chocola over de bovenkant en versier je ‘m met wat gehakte pistachenoten en gedroogde rozenblaadjes.