Choco, pindakaas & banaan baked oats

10 minuten (+ 50 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Een heerlijk recept voor een makkelijke én gezonde ontbijtcake! Chocolade, pindakaas & banaan baked oats met 300 gram verstopte groenten.

Het geheime ingrediënt: courgette. Dit maakt de cake extra smeuïg en ook nog eens lekker voedzaam 🤤 Het is eigenlijk een soort bananenbrood met een twist. Ik gebruik altijd 100% pindakaas, niet alleen lekker en gezond (want geen troep, e-nummers, palmolie of suiker toegevoegd) maar ook omdat je die perfect over cakes en ontbijtjes kunt drizzlen.

ingrediënten

8 stukjes
  • 150 g havermout
  • 50 g havermeel
  • 55 g (vegan) eiwitpoeder
  • 4 el cacao
  • 16 g bakpoeder
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 courgette
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • een paar lepels 100% pindakaas
  • optioneel: wat grof gehakte pure chocola
Wil je het recept 100% lactosevrij maken, let er dan op dat je eiwitpoeder zonder sporen van lactose en lactosevrije pure chocolade gebruikt.

RECEPT

  1. Rasp de courgette met een fijne rasp. Halveer 2 bananen over de lengte en snijd in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Prak de 2 resterende bananen in een ovenschaal of grote bakvorm. Meng de geprakte banaan met de eieren en plantaardige melk (dit kan allemaal in de ovenschaal).
  4. Voeg dan de havermout, havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder en een snuf zout toe. Voeg dan de geraspte courgette en stukjes banaan toe en meng alles goed. Strijk de bovenkant glad en schep een paar lepels pindakaas over de bovenkant. Ga hier met een scherp mesje doorheen zodat je een mooie pindakaas-swirl bovenop de cake krijgt. Bak 45-50 minuten in de oven.