Loaded burrata met balsamico druiven & tomaatjes

15 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Direct naar recept

Nieuw favoriet borrelrecept: check! 🤤 Loaded burrata, oftewel: burrata met heel veel lekkers erop.

Een gamechanger voor je borrelplank en ook nog eens super makkelijk te maken. Ook perfect voor een gezellige brunch tafel of als luxe lunch met een lekker broodje 🥖

ingrediënten

4-8 personen
  • 2 bollen burrata
  • 200 g cherrytomaten
  • 180 g rode druiven
  • 1 tl oregano
  • 1 tl sumak (optioneel)
  • 2 el balsamico crème
  • 50 g pistachenoten (of andere noten)
  • eetbare bloemen of verse basilicum
Serveer met vers (zuurdesem)brood of crackertjes!

RECEPT

  1. Was de cherrytomaten en druiven. Verhit 2 el olijfolie in een pan en rooster de tomaten en druiven op middelhoog vuur.
  2. Na 5 minuten voeg je de sumak, oregano, balsamico crème en een flinke snuf zout toe. Druk de druiven en cherrytomaten plat met een spatel en laat alles nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Laat het daarna nog even afkoelen.
  3. Rooster ondertussen de pistachenoten. Hak ze daarna in grove stukken.
  4. Scheur de burrata open en verdeel het over een bord. Schep hierop de cherrytomaten en druiven en strooi de pistachenootjes er overheen. Maak het bordje extra mooi met wat eetbare bloemen of verse basilicum. En eventueel wat extra vierge olijfolie!