Pumpkin spice chiapudding

15 minuten (+ 1,5 uur in de koelkast)
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Vegan optie
Direct naar recept

Pumpkin spice chiapudding 🎃 Een gezond en vooral méga lekker en herfstig ontbijtje! En we moeten het even hebben over de knapperige honing-zeezout pompoenpitjes. Beloof me dat je ze erbij maakt, het kost je letterlijk 3 minuten en ze maken dit ontbijtje helemaal af 🤤 ZO lekker!

ingrediënten

3 porties

Pumpkin spice chiapudding (3 porties)

  • 60 g chiazaad
  • 700 g (soja)yoghurt of kwark (ik maak vaak een mixje van soja (kokos)yoghurt en kwark)
  • 3-6 el pompoenpuree
  • 2 el pumpkin spice kruiden
  • 1 grote peer of 2 kleine peren

Honing-zeezout pompoenpitten

  • handje pompoenpitten
  • 1-2 el honing
  • flinke snuf zeezoutvlokken
Wil je dit recept lactosevrij maken: gebruik plantaardige yoghurt of kwark. Wil je het vegan maken: gebruik plantaardige yoghurt of kwark, en gebruik maple syrup in plaats van honing.

RECEPT

  1. Meng de yoghurt/kwark met de pompoenpuree, pumpkin spice kruiden en het chiazaad. Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast.
  2. Rooster de pompoenpitten 2-3 minuten in een pannetje met een scheutje honing en flinke snuf zeezoutvlokken. Laat afkoelen op een bordje en bewaar in een luchtdicht bakje.
  3. Snijd de peer in blokjes en bak in een pannetje met een klein scheutje water en een flinke snuf pumpkin spice kruiden (of kaneel). Laat zachtjes pruttelen. Het sap dat overblijft in de pan kun je ook nog over de chiapudding heen druppelen – heel lekker! Je kunt de peer warm of koud bij de chiapudding serveren.*
  4. Serveer de chiapudding met de peer en honing-zeezout pompoenpitjes (en/of andere lekkere toppings zoals notenpasta, vers rood fruit of granola!)

*Wil je warme peer bij je ontbijt, volg dan alleen stap 1 en 2 en bereid de peer pas op het laatste moment.

Contact

Courgetti Confetti
info@courgetticonfetti.nl
KVK: 84285443

Website door: Studio Klare