Aardappel-komkommersalade
45 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Een heerlijke aardappel-komkommersalade met frisse yoghurt-mosterd dressing, augurk, munt & dille!
Een perfecte salade voor de zomer! Krokante aardappeltjes uit de oven met lekker veel rauwkost en een heerlijk frisse dressing 🥔🍃 En een leuk feitje over dit recept: je gebruikt een beetje van het augurkensap in de dressing, dat geeft de romige yoghurt-mosterd dressing gelijk een lekker zuurtje.
ingrediënten
3-4 personen
- 800 g (kleine) aardappels, iets kruimig
- 2 tenen knoflook
- 1,5 komkommer
- 200 g radijs
- 120 g (mini) augurken
- 8 el halfvolle kwark
- 1 el mayonaise
- 1-2 tl mosterd
- grote bos verse dille
- een paar takjes verse munt
- extra vierge olijfolie
- optioneel: een (halfzacht) gekookt eitje p.p.
Wil je het recept vegan en lactosevrij maken? Gebruik dan een plantaardige kwark/yoghurt en mayonaise en let erop dat de mosterd vegan is.
RECEPT
- Kook de aardappels gaar (met schil). De kooktijd is afhankelijk van de grootte van je aardappels, ze zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken met een vork. Meng een flinke scheut extra vierge olijfolie in een schaaltje met 1 geperste teen knoflook.
- Verwarm de oven voor op 220ºC hetelucht + grill. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gekookte aardappels hierop. Druk ze plat met de onderkant van een groot glas (of met een spatel). Bestrijk de aardappels met de knoflookolie en breng op smaak met wat peper en zout. Zet 20-25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn gebakken.
- Hak de verse dille en munt fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes (evt met een mandoline). Snijd de augurken in kleinere stukjes en de radijsjes in plakjes. (Gooi het augurkensap nog niet weg!) Alles mag bij elkaar in een grote kom.
- Meng de halfvolle kwark, mayonaise, mosterd, 1 geperste teen knoflook en 1 el augurkensap tot een romige dressing. Proef en breng op smaak met zout, peper en evt nog 1 el augurkensap.
- Als de aardappels klaar zijn, meng je ze samen met de dressing door de grote kom groenten en kruiden. Serveer eventueel met een halfzacht gekookt eitje voor wat extra eiwitten!