Appel chai granola

15 minuten (+ 45 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Direct naar recept

Appel chai granola 🍁 De herfst is begonnen dus tijd voor een heerlijke, herfstige granola! Deze knapperige appel chai granola is makkelijk te maken, gezond en vezelrijk. Om de granola een lekkere nootachtige smaak te geven gebruik ik de amandelpasta van TerraSana: de Crunchy Almond Chai. Als je mij een beetje kent weet je dat ik gek ben op amandelpasta en deze is echt verrukkelijk!!! Niet alleen in de granola, maar ook zeker als extra topping erop (of gewoon met een stukje appel of op een cracker, yum) 🤤

ingrediënten

  • 200 g havermout
  • 100 g gebroken lijnzaad
  • 80 g pompoenpitten
  • 35 g gepofte quinoa (optioneel)
  • 1,5 à 2 appels
  • 3-4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el amandelpasta TerraSana Crunchy Almond Chai
  • 3 el chai kruidenmix
  • 4 el honing
Je kunt ook variëren met andere zaden en pitten. Gebruik bijvoorbeeld eens zonnebloempitten of een notenmix door de granola!

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Rasp 2 appels (of 1,5 appel als het grote appels zijn) met schil met een grove rasp.
  3. Meng alle ingrediënten op een grote bakplaat. Houd je van zoet? Voeg dan meer honing toe (8-10 el). Meng goed, druk alles stevig aan op de bakplaat en meng opnieuw.
  4. Druk de granola een beetje aan met de achterkant van een lepel.
  5. Bak 35-45 minuten in de oven tot de granola mooi knapperig is gebakken. Hussel de granola tussendoor een keer, na ongeveer 20 minuten. Elke oven is anders, dus houd de granola goed in de gaten!
  6. Laat de granola helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. De granola blijft 3 à 4 weken lekker!

Contact

Courgetti Confetti
info@courgetticonfetti.nl
KVK: 84285443

Website door: Studio Klare