Appel-pecan pannenkoeken
15 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Deze heerlijke pannenkoeken hebben stukjes appel van binnen en crunchy gekarameliseerde pecannootjes als topping 🥹 Het ultieme zoete herfst ontbijtje!
ingrediënten
1 persoon
- 20 g boekweitmeel (je kunt ook speltmeel, havermeel of bloem gebruiken)
- 10 g eiwitpoeder (of extra meel)
- 100 g soja kwark
- 1 ei
- snuf bakpoeder
- 1 el honing of maple syrup
- snuf kaneel
- 15 g pecannoten
- 1 appel
Wil je het recept lactosevrij maken, gebruik dan vegan eiwitpoeder of vervang het eiwitpoeder met wat extra meel.
RECEPT
- Hak de pecannoten in stukjes en bak ze even kort in een koekenpan met de honing en een snuf kaneel. Laat dan afkoelen op een bordje, zo worden ze lekker krokant.
- Doe het boekweitmeel, eiwitpoeder, sojakwark, ei, kaneel en bakpoeder in een kom en mix het tot een dik beslag.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakken. Heb je geen appelboor, dan kun je de appel ook in dunne partjes snijden!
- Bak 5 à 6 kleine pannenkoekjes in een koekenpan op middelhoog vuur. Het beslag is best dik, dus doe een beetje beslag in de pan en maak er met je lepel een rond pannenkoekje van zodat het schijfje appel er precies in past. Druk een schijfje appel in het beslag, keer de pannenkoek om zodra de onderkant goudbruin is. Herhaal tot het beslag op is!
- Serveer met de gekarameliseerde pecannootjes en eventueel wat extra appel en honing.