Aubergine curry met crispy chili tempeh
35 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Een goede curry maakt mij héél gelukkig! Deze curry met aubergine is supergezond, makkelijk en intens lekker 💥
Ik maak hiervan graag een grote portie zodat ik een deel kan invriezen. Altijd een lekker maaltje bij de hand op dagen dat ik geen tijd (of zin) heb om te koken 👌🏼
ingrediënten
4-5 personen
- 1 rode ui
- 5 tenen knoflook
- 3 el gemberpasta (het lekkerst is zelf raspen van verse gember)
- 3-4 el tomatenpuree
- 1 el komijnzaad
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 el kurkuma
- 5 kaffir limoen blaadjes
- 400 ml kokosmelk
- 5 aubergines
- 4 puntpaprika’s
- 4 grote el volle kwark
- 400 g tempeh
- 3-4 el crispy chili olie
- 6 el sojasaus
- om bij de curry te serveren: rijst, naan of paratha’s
- extra toppings: 2 bosuitjes, verse koriander, sesamzaad
Vegan & lactosevrij? Vervang de kwark met extra kokosmelk.
RECEPT
- Snipper de rode ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een grote pan. Bak de kurkuma, komijnzaad, gemalen korianderzaad en tomatenpuree kort aan. Voeg dan de ui, knoflook en gember toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes (van ongeveer 2x2cm). Snijd de puntpaprika in repen.
- Voeg de aubergine, kokosmelk, kaffir limoen blaadjes en een flinke snuf zout toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig en voeg halverwege de puntpaprika toe.
- Snijd de tempeh in kleine blokjes. Meng met de crispy chili olie en sojasaus. (Om ze extra krokant te bakken, voeg ook nog een scheut sesam- of olijfolie toe.) Bak de tempeh mooi goudbruin in de oven of airfryer: 10 minuten op 180ºC in de airfryer of 15-20 minuten op 200ºC in de oven.
- Bereid ondertussen de rijst, naan of paratha’s.
- Voeg de volle kwark toe aan de curry (zo wordt ‘ie extra romig!) en proef of de aubergine gaar is. Voeg naar smaak nog een snuf zout en (chili)peper toe.
- Serveer de curry met de crispy chili tempeh en het bijgerecht naar keuze. Extra lekker met wat gesneden bosui, verse koriander, sesamzaad en een extra lepeltje crispy chili olie!