Banaan, pindakaas & chocolade granola
10 minuten (+ 30 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Deze granola met banaan, pindakaas en chocola is lekker crunchy, gezond en staat binnen 10 minuten in de oven!
Gezonde granola zonder toegevoegde suikers, olie of boter maar wél met een lekkere crunch! En het kost maar heel weinig tijd om te maken. Tien minuutjes voorbereidingstijd en dan schuif je het de oven in 💫
ingrediënten
- 200 g havermout
- 60 g kokosrasp
- 100 g pitten en zaden (bijv. 60 g lijnzaad + 40 g pompoenpitten)
- 100 g noten (paranoten of hazelnoten)
- 4 el 100% notenpasta (amandelpasta of pindakaas)
- 50 g gepofte quinoa of gepofte volkorenrijst
- 2 geprakte bananen
- 2-3 el cacao
- 60 g pure chocolade
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop 2 eiwitten op tot zachte pieken. Doe de rest van de ingrediënten (behalve de chocolade) samen op een bakplaat en meng alles goed door elkaar. Schep dan de eiwitten er voorzichtig doorheen.
- Bak 30-45 minuten tot alles mooi goudbruin is gebakken. De baktijd verschilt per oven. Schep tussendoor 2 keer om en check vanaf 30 minuten regelmatig of de granola klaar is.
- Laat de granola helemaal afkoelen en meng dan de chocolate chips er doorheen.