Bloody mary boter
Bloody mary boter ❤️🔥 De opgeklopte boter van je dromen! Hij heeft een prachtige kleur, heeft pit, is een klein beetje spicy en staat ook nog eens binnen 5 minuutjes op tafel.
Dit recept is helemaal kerst-proof want 1. het kost je nauwelijks tijd en 2. je kunt het van tevoren al helemaal voorbereiden. Ook heel leuk om mee te nemen als je bij iemand anders thuis gaat eten of borrelen! 🎄
Deze prachtige foto is gemaakt door Fem Schook voor het Kerst Magazine 2024!
ingrediënten
- 250 g roomboter (op kamertemperatuur!)
- 60 g wodka
- 10 g tabasco
- 6-7 cherrytomaten
- 1 citroen
- 8 g zout
En optioneel ter decoratie: eetbare bloemen, wat extra citroenrasp of een stukje bleekselderij (zoals de cocktail ook vaak geserveerd wordt!)
RECEPT
- Mix de tomaatjes en wodka in een foodprocessor of hakmolen.
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Voeg de roomboter, wodka, tabasco, citroenrasp, 5 g zout en het sap van ⅓ citroen toe aan de foodprocessor en mix goed. Proef en breng indien gewenst nog extra op smaak met zout en tabasco. Als de boter goed is gemixt, kan er nog wat vocht van de tomaatjes in zitten. Dat is niet erg, giet het wel even af voor je de boter in een schaaltje schept.
- Schep de boter in een schaaltje en maak er eventueel een mooi patroontje in met de achterkant van een lepeltje. Bewaar in de koelkast.
Wil je de boter langere tijd bewaren? Schep het dan in een glazen pot of ander luchtdicht bakje en bewaar tot zo’n 1 tot 2 weken in de koelkast.