Bosbes chia mousse
Bosbes chia mousse 💜 Dit ontbijtje is eiwitrijk, gezond en supersnel klaar! Het kost je namelijk maar 10 minuten. Het is ook een ideaal recept om te mealpreppen, zo heb je gelijk een ontbijtje klaarstaan voor meerdere dagen. Ik vind de mousse heel lekker met mandarijn of sinaasappel, maar maak het ook eens met kiwi, mango of vers rood fruit. Zeker als je het voor meerdere dagen maakt, dan heb je elke dag net een andere versie!
ingrediënten
- 40 g chia
- 40 g eiwitpoeder
- 230 ml (plantaardige) melk
- 80 g diepvries bosbessen (bio)
- 4-6 el kwark
- pure chocola (zoveel je wil)
- fruit naar keuze, bijv. sinaasappel of mandarijn
RECEPT
- Doe de melk, kwark, bosbessen, het chiazaad en eiwitpoeder in een blender en mix goed.
- Snijd fruit naar keuze in stukjes en verdeel dit over twee schaaltjes of potjes. Schenk hier de chia mousse overheen.
- Optioneel: smelt wat chocolade au bain marie. Tip voor kleine porties chocola smelten: ik doe altijd wat fijngesneden chocola in een schaaltje en zet dit op een kop heet water. Regelmatig roeren en dan is het zo gesmolten! Verdeel de chocola over de bovenkant van de mousse en laat het hard worden in de koelkast.
Je kunt de mousse gelijk eten. De structuur wordt wel iets steviger als je het een uurtje in de koelkast zet! Je kunt dit ontbijtje ook voor meerdere dagen maken, het blijft zeker 3-4 dagen lekker in de koelkast.