Bosbes chiapudding

5 minuten (+ 2 uur wachttijd)
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Vegan optie
Direct naar recept

Deze heerlijke bosbes chiapudding is een makkelijk en gezond ontbijt dat ook ideaal is om mee te nemen!

Het is niet alleen heel lekker en gezond, maar ziet er ook nog eens geweldig uit door de mooie paarse kleur van de bosbessen! Je kunt dit voor meerdere dagen maken zodat je ‘s ochtends lekker snel klaar bent. Een perfect mealprep recept! Wissel dan bijvoorbeeld af met de toppings zodat je elke keer weer een ander ontbijtje hebt. De chiapudding is heerlijk met een beetje witte chocola, pistachepasta en pitachenootjes of bijvoorbeeld met wat vers fruit, kwark en notenpasta. Je kunt er voor de afwisseling ook ander fruit doorheen mixen: bijvoorbeeld wat aardbeien, mango of kersen in plaats van bosbessen. Of maak het ontbijtje extra eiwitrijk door wat eiwitpoeder toe te voegen!

ingrediënten

2-3 porties

Bosbes chiapudding

  • 40-60 g chiazaad
  • 250 g yoghurt of kwark naar keuze (ik gebruik kokos-sojayoghurt)
  • 100 g (plantaardige) melk
  • 60-80 g diepvries bosbessen
  • 200 g verse blauwe bessen
  • optioneel: wat eiwitpoeder om het ontbijt extra eiwitrijk te maken

Toppings inspiratie

  • gesmolten witte chocola, pistachepasta en pistachenootjes
  • vers rood fruit, banaan, een lepel (vanille)kwark en notenpasta
  • pure chocola, nootjes, aardbeien en banaan
Vegan en lactosevrije optie: gebruik plantaardige yoghurt, plantaardige melk en evt. vegan witte chocola (topping).

RECEPT

  1. Mix de yoghurt, plantaardige melk en diepvries bosbessen met een staafmixer/blender tot een gladde, paarse yoghurt.
  2. Roer het chiazaad erdoorheen en zet minimaal 2 uur (kan ook de hele nacht) afgedekt in de koelkast.
  3. Verdeel de chiapudding over 2 of 3 schaaltjes en serveer met verse blauwe bessen en andere toppings naar keuze!

Tip: je kunt dit in één keer voor meerdere dagen maken. Dit blijft zeker zo’n 4-5 dagen goed in de koelkast!