Carrotcake oats met appel
10 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Dit heerlijke havermout ontbijtje is mijn favo gezonde ontbijt tijdens de herfst!
Op koude dagen eet ik het liefst een warm ontbijt. Dit havermout recept is makkelijk, voedzaam en eiwitrijk! Mijn ontbijt is echt mijn genietmomentje ’s ochtends, en dit is zó lekker dat ik al maanden niets anders wil haha. Benieuwd of jij hier net zo van gaat genieten als ik!
ingrediënten
1 persoon
- 30 g havermout
- 5-10 g eiwitpoeder
- 80-100 g wortel
- 80 ml plantaardige melk
- 100 g kwark
- snuf speculaaskruiden of kaneel
- 1 appel
- toppings: notenpasta naar keuze en evt. extra fruit
Wil je het recept vegan en lactosevrij maken, gebruik dan vegan eiwitpoeder en plantaardige kwark.
RECEPT
- Rasp de wortel. Doe de wortel, havermout, eiwitpoeder, plantaardige melk, kwark en snuf kruiden in een pannetje. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en voeg toe aan de havermout. (Als je wil kun je er ook een scheut honing of suikervervanger aan toevoegen, maar de appel geeft het ook al een lekkere zoete smaak!)
- Serveer met notenpasta (of gehakte nootjes) en evt. nog wat ander fruit naar keuze!