Chocolade vanille marmercake met bonen
30 minuten (+ 45 minuten oventijd)
Vegetarisch
Chocolade-vanille marmercake met bonen 🌞 Je gelooft toch bijna niet dat er 2 hele pakken bonen in deze cake zitten? En toch is het echt zo 🫘 In de chocoladecake gaat een heel pak @hakgroenten zwarte bonen en in de vanillecake gaat een pak cannellini bonen. Ze maken de cake extra smeuïg en lekker voedzaam!
ingrediënten
9-16 stukjes
Ingrediënten vanillecake
- 1 pak HAK cannellini bonen (uitlekgewicht 230 g)
- 90 ml plantaardige melk
- 2 eieren
- 75 g kristalsuiker
- 60 ml olijfolie
- 125 g bloem
- flinke snuf zout
- 5 g bakpoeder
- 1 el vanille extract
Ingrediënten chocoladecake
- 1 pak HAK zwarte bonen (uitlekgewicht 230 g)
- 160 ml plantaardige melk
- 2 eieren
- 75 g kristalsuiker
- 60 ml olijfolie
- 110 g bloem
- flinke snuf zout
- 60 g cacaopoeder
- 5 g bakpoeder
- 5 g baking soda
- sap van 1/2 citroen
RECEPT
- Laat de cannellini bonen en zwarte bonen uitlekken en spoel ze af. Doe de cannellini bonen in een grote beker met 90 ml plantaardige melk en mix met een staafmixer tot het mooi glad is. Doe hetzelfde met de zwarte bonen en 160 ml plantaardige melk in een andere beker.
- Chocoladecake — Breek 2 eieren in een grote kom. Voeg hier de suiker aan toe en klop luchtig met een handmixer (of in je keukenmixer) gedurende 1-2 minuten. Voeg dan de olijfolie en het vanille extract toe en mix kort. Voeg de bloem, zout en bakpoeder via een zeef toe aan het beslag en mix nog een paar minuten tot het een mooi, glad beslag is.
- Vanillecake — Breek 2 eieren in een grote kom. Voeg hier de suiker aan toe en klop luchtig met een handmixer (of in je keukenmixer) gedurende 1-2 minuten. Voeg dan de olijfolie toe en mix kort. Voeg de bloem, zout, cacao en bakpoeder via een zeef toe aan het beslag en mix nog een paar minuten tot het een mooi, glad beslag is.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een schaaltje de baking soda met het citroensap zodat het gaat schuimen. Verdeel dit over de 2 kommen met beslag en mix het er goed doorheen.
- Vet een grote ovenschaal in met olijfolie. Giet nu eerst de helft van het vanillebeslag in de kom. Schep dan de helft van het chocoladebeslag eroverheen met een grote lepel. Verdeel hier de rest van het vanillebeslag overheen en top het af met de rest van het chocoladebeslag.
- Bak de cake 45 minuten in de oven. Om te checken of hij gaar is, kun je met een satéprikker in met midden van de cake prikken. Als die er droog uit komt, is de cake klaar!