Crispy chili miso eitjes

20 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Crispy chili miso eitjes! Wat mij betreft zijn gevulde eitjes helemaal terug van weggeweest, helemaal op deze manier.

Ieder hapje is een kleine smaakexplosie in je mond 🤤 Dit is één van de 10 gerechtjes waarmee ik in het Kerst magazine sta dit jaar!!! Hoe leuk 👏🏼 Dit recept is uiteraard helemaal kerst-proof: je kunt de vulling ruim van tevoren al maken zodat je de eitjes vlak voor het serveren alleen nog even hoeft te vullen.

ingrediënten

12 stuks
  • 6-8 eieren (voor 12-16 stuks)
  • 2 el crispy chili olie
  • scheut sojasaus
  • 25 g mayonaise
  • 25 g (half)volle yoghurt
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl miso
  • 1 lente uitje
  • verse koriander
  • 1 el sesamzaad
Wil je dit recept lactosevrij maken, gebruik dan lactosevrije of plantaardige yoghurt en mayonaise.

RECEPT

  1. Kook de eieren 10 minuten. Pel de eieren en doe ze in een afsluitbaar bakje met een scheut sojasaus en 1 grote eetlepel crispy chili olie. Schud voorzichtig en laat minimaal een uurtje staan (schud de bak tussendoor nog een aantal keer zodat de smaken goed rondom de eieren komen). Tip: je kunt deze stap eventueel de dag van tevoren al uitvoeren en de eieren een nachtje in de koelkast laten staan.
  2. Dep de eieren droog en halveer ze. Verwijder voorzichtig het eigeel en doe al het eigeel in een kom/beker. Voeg daar de mayonaise, yoghurt, 1 el crispy chili olie en 1 (kleine) tl miso aan toe en mix met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak nog extra miso en/of een beetje sojasaus toe.
  3. Vlak voor het serveren vul je de halve eitjes met de crispy chili miso vulling. Dit kan met een spuitzak of gewoon met een lepeltje. Top de eitjes af met wat lente ui, verse koriander, sesamzaad en crispy chili olie.