Filodeeg quiche met zongedroogde tomaten, prei en geitenkaas
Een makkelijk quiche recept met prei en geitenkaas: heerlijk als hoofdgerecht met een lekkere salade, maar ook leuk in kleine puntjes bij de borrel!
Een heerlijke filodeeg quiche is altijd een goed idee! Door te kiezen voor filodeeg wordt de quiche lekker knapperig. Bovendien is filodeeg een gezondere keuze dan bladerdeeg voor je hartige taart, het is namelijk stukken minder vet. Vul de quiche met zongedroogde tomaten, prei en geitenkaas en je hebt de perfecte maaltijd!
ingrediënten
- 2 preien
- 180 g zongedroogde tomaten
- 8 eieren
- 2 el Italiaanse kruiden
- 200 g geitenkaas schijfjes
- 2 el olijfolie
- 125 g crème fraîche light
- 1 zout en peper naar smaak
- 180 g filodeeg
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en onderwarmte. Snijd de prei in plakjes en was de prei goed. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snijd in reepjes.
- Doe de eieren, crème fraîche, Italiaanse kruiden, een snuf peper en flinke snuf zout in een kom en meng goed met een garde. Brokkel 100 g geitenkaas met je handen en meng goed door het beslag.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met ½ van de olijfolie. Leg de bladen filodeeg overlappend in de springvorm zodat de bodem en de randen goed bedekt zijn. Bestrijk het filodeeg voorzichtig met de overige olijfolie.
- Zorg dat de prei goed droog is (dep het eventueel droog met een schone theedoek of keukenpapier). Verdeel eerst de prei en dan de zongedroogde tomaat over de bodem. Schenk het beslag eroverheen. Brokkel de overige geitenkaas over de bovenkant.
- Zet de quiche 45-50 min. in de oven, tot de taart mooi gaar en goudbruin is.