Flatbread crispy halloumi & spicy paprika
Gezond, makkelijk en lekker snel klaar! Extra tip: als je het lekker vindt kun je ook nog wat extra groenten toevoegen aan de paprika mix: bijvoorbeeld een aubergine, wat courgette of een handje spinazie 🍃
ingrediënten
- 2 of 3 (verse) volkoren flatbreads
- 225 g halloumi
- 3 rode paprika’s
- 2 puntpaprika’s
- 3 lente ui
- 2 rode pepers of rawit pepers
- 150 g passata
- 1 el geraspte gember (of zelf een stuk gember fijnraspen)
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnzaad
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl gemalen laos
- ½ tl paprikapoeder
- knoflooksaus (zie hieronder een gezonde optie!)
- optioneel: wat verse spinazie, granaatappelpitjes en verse koriander
RECEPT
Mijn recept voor een gezond knoflook-komkommer sausje in 5 minuten: mix 8 el Griekse yoghurt (of sojakwark ongezoet) met 1 el mayo, ½ geraspte komkommer (goed uitgeknepen), 1 klein geperst teentje knoflook, een scheutje limoensap en een flinke snuf zout.
- Maak je je eigen knoflooksausje? Doe dit dan als eerste, zodat de smaken goed in kunnen trekken (zie hierboven mijn recept voor een gezond knoflook-komkommer sausje).
- Snijd de paprika en puntpaprika in reepjes. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de kruiden kort aan zodat de smaken lekker vrij komen. Voeg dan alle paprika, de geraspte gember, geperste tenen knoflook en passata toe. Hak de rode peper fijn, snijd de lente ui in plakjes en voeg toe aan de pan. Laat zachtjes sudderen en roer regelmatig.
- Snijd de helft van de halloumi in lange repen. Rasp de andere helft van de halloumi met een grove rasp.
- Verhit een koekenpan (zonder olie) en strooi ½ van de geraspte halloumi in de pan (of ⅓ als je totaal 3 flatbreads maakt). Leg hierop een flatbread en druk deze aan. Wacht tot de halloumi krokant en goudbruin is gebakken, keer dan nog 2 minuten om en haal uit de pan. Herhaal met de rest van de halloumi/flatbreads.
- Bak daarna de reepjes halloumi goudbruin in de pan.
- Beleg de flatbreads met de spicy paprika, reepjes halloumi, knoflooksaus en optioneel wat spinazie, granaatappelpitjes en verse koriander.