Franse komkommersalade

10 minuten (+ 1 uur wachttijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Franse komkommersalade naar recept van mijn oma! 🥒👵🏻 Van jongs af aan vroeg ik elke keer dat we in Frankrijk waren al of Mamie (oma) haar ‘salade de concombres’ wilde maken voor de lunch of avondeten. Het is een mega simpel recept, maar zooo smaakvol en fris en verrukkelijk.

Tipje dus voor bij de lunch, als bijgerecht, voor bij de BBQ of zelfs bij de borrel! Et merci à Mamie de partager la recette aves nous 🥰

ingrediënten

  • 3 komkommers
  • 6-10 el crème fraiche (light)
  • grof zeezout
  • scheut natuurazijn of witte wijn azijn
Voor een lactosevrije variant: gebruik vegan crème fraiche of volle lactosevrije yoghurt.

RECEPT

  1. Schil de komkommers, halveer over de lengte en verwijder het vruchtvlees met een klein lepeltje. Snijd in dunne plakjes en leg alles in een kom. Voeg grof zeezout en een scheut azijn toe, meng goed en laat dit minimaal 1 uur staan. Je kunt dit ook de dag van tevoren al voorbereiden en de hele nacht in de koelkast zetten.
  2. Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet. Schep terug in een kom en meng met de crème fraiche. Kijk zelf even hoeveel crème fraiche je nodig hebt, dit is afhankelijk van de grootte van je komkommers. (De komkommer moet royaal omhuld zijn met room maar er niet in zwemmen!) Proef en breng op smaak met zout, peper en nog een scheutje azijn.