Frisse koolsalade met appel & walnoten

20 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Deze salade is perfect als barbecue bijgerecht, bij een zomerse picknick of gewoon als lunch met een lekker broodje erbij. Super gezond en heerlijk fris 🧡

Tip: je kunt het recept makkelijk verdubbelen als je het voor een grote groep als bijgerecht gaat maken!

ingrediënten

3-4 personen
  • 80 g rozijnen
  • 80 g walnoten
  • 220 g rode kool
  • 220 g witte kool
  • 2 winterpenen
  • 1 grote appel
  • 180 g griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • een paar takjes verse dille
  • citroen
Vegan & lactose vrije optie: gebruik plantaardige yoghurt & vegan mayonaise.

RECEPT

  1. Laat de rozijnen 5 minuten wellen in een schaaltje met warm water, giet het daarna af. Snijd de witte kool en rode kool in dunne reepjes. Rasp de winterpeen met een grove rasp. Doe alles een grote kom.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes en snijd de dille fijn. Rooster de walnoten en snijd ze in grove stukken. Voeg alles toe aan de kom.
  3. Voeg tot slot toe: de yoghurt, mayonaise, rozijnen, een scheut citroensap en zout en peper. Proef, en voeg naar smaak meet citroensap, zout en peper toe. Wil je de salade wat romiger hebben? Dan kun je ook nog wat extra yoghurt en mayonaise toevoegen.