Geitenkaastruffels met pistache en cranberry

20 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Een makkelijk, feestelijk hapje: geitenkaastruffels met pistachenootjes en cranberry! Het is lekker snel klaar en je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

Je kunt dit recept ook helemaal vegan en lactosevrij maken, gebruik dan vegan feta in plaats van geitenkaas.

ingrediënten

12-18 stuks
  • 400 g geitenkaas schijfjes
  • 180 g gedroogde cranberry’s
  • 180 g gepelde pistachenoten
  • optioneel: een paar takjes verse tijm
Vegan optie: gebruik vegan feta i.p.v. geitenkaas.

RECEPT

  1. Rooster de pistachenoten enkele minuten in een droge, hete koekenpan tot ze licht goudbruin en geurend zijn.
  2. Hak de geroosterde pistachenoten en gedroogde cranberry’s fijn.
  3. Doe de geitenkaas in een grote kom en meng de helft van de gehakte pistachenoten en cranberry’s erdoor. Als je het lekker vindt, kun je hier ook wat verse tijm doorheen mengen.
  4. Vorm met je handen 12 tot 18 balletjes van het geitenkaasmengsel, afhankelijk van de gewenste grootte.
  5. Rol de balletjes door de resterende gehakte pistachenoten en cranberry’s, zodat ze een mooie, kleurrijke buitenlaag krijgen. Druk voorzichtig aan zodat de stukjes goed blijven zitten.