Gevulde portobello’s met taleggio & gekarameliseerde vijg en sinaasappel
35 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Een super feestelijk voorgerecht of hapje om te delen: gevulde portobello’s met taleggio en gekarameliseerde plakjes vijg of sinaasappel. Taleggio is een kaas die fantastisch samengaat met champignons! Heb je een etentje en wil je niet te lang in de keuken staan op de avond zelf, geen probleem. Je kunt dit gerechtje al ruim van tevoren voorbereiden, en alleen nog even in de oven schuiven voor het serveren.
ingrediënten
6 stuks
- 6 portobello’s
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 300 g cherrytomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 tl rozemarijn
- 120 g taleggio
- 1 sinaasappel
- 1 vijg
- 1 el kristalsuiker
- optioneel: verse tijm en stukjes walnoot
Vegan & lactosevrije optie: vervang de taleggio met een vegan parmezaanse kaas of een andere vegan kaas naar keuze!
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de portobello’s met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven. Keer na 6 minuten de portobello’s om.
Snipper de sjalot en knoflook. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en de tomaatjes in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg dan de knoflook en bleekselderij toe, en na een minuut de tomaat en rozemarijn. Laat dit 5-10 minuutjes pruttelen. - Snijd de taleggio in plakjes. Leg de portobello’s weer met de bolle kant naar beneden. Verdeel het tomatenmengsel over de portobello’s en leg daarop de plakjes taleggio. Zet de oven op 200ºC hetelucht + grill en gratineer de portobello’s 10-15 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
- Leg op iedere portobello een stukje vijg of sinaasappel. Optioneel kun je een beetje kristalsuiker over het fruit strooien en karameliseren met een koksbrander.
- Serveertip: extra lekker met wat verse tijm en stukjes walnoot.