Gezonde peer-speculaas bananenpannenkoekjes
20 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijke bananenpannenkoekjes met peer en speculaas. Dit feestontbijt (of gezond dessert!) is niet alleen verrukkelijk maar ook nog eens voedzaam en eiwitrijk.
Een echt herfstrecept met de warme peer en speculaaskruiden. Mijn ultieme tip voor recepten met havermeel: ik maak altijd mijn eigen havermeel door havermout fijn te malen. Zo simpel en scheelt je bakken met geld!
ingrediënten
2 personen
- 60 g havermeel
- 15 g eiwitpoeder (of extra havermeel/bloem)
- 2 eieren
- 50 g amandelmelk
- snuf zout
- 1 banaan
- 1 peer
- snuf speculaaskruiden
- optioneel: speculoospasta, walnoten en honing
Wil je het recept lactosevrij maken? Gebruik dan vegan eiwitpoeder (zonder sporen van lactose) of laat het eiwitpoeder weg en gebruik wat extra havermeel of bloem.
RECEPT
- Mix de havermeel, eiwitpoeder, snuf zout, eieren, amandelmelk, en banaan tot een glad beslag (met je staafmixer of blender).
- Snijd de peer in blokjes en laat dit even pruttelen in een pannetje met een scheut water en een flinke snuf speculaaskruiden.
- Bak ondertussen de pannenkoekjes. Verhit een beetje olijfolie of boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken in 2 of 3 rondes. Totaal maak je 6 kleine pannenkoekjes van het beslag.
- Optioneel: hak wat walnoten fijn en bak een minuutje met een beetje honing. Laat daarna afkoelen zodat het krokante walnootstukjes worden.
- Serveer de pannenkoekjes met de gebakken peer en eventueel wat (gesmolten) speculoospasta en krokante walnoten!