Gezondere kruidnoten

20 minuten (+ 20 minuten oventijd)
Vegetarisch
Direct naar recept

Gezondere kruidnoten 🤎 Het is november, dus ik verklaar het kruidnotenseizoen officieel geopend!! Daar hoort natuurlijk een recept voor verse kruidnoten bij, nog veel lekkerder dan die uit de supermarkt 🤤 Ik heb een iets gezondere variant gemaakt: de kruidnootjes zijn halfvolkoren en bevatten veel minder boter en suiker dan het traditionele recept. Maar geloof me: minstens even lekker.

ingrediënten

1 grote pot
  • 125 g volkoren (spelt)meel*
  • 125 g patent tarwebloem
  • 12 g (2 tl) bakpoeder
  • 4 g zout
  • 80 g donkere basterdsuiker
  • 20 g speculaaskruiden
  • 50 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 40 g appelmoes*
  • 3-4 el (plantaardige) melk
*Optie: je kunt ook alleen tarwebloem gebruiken en i.p.v. appelmoes en extra boter gebruiken, dan maak je de traditionele kruidnoten.

RECEPT

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten (volkorenmeel, bakpoeder, suiker, speculaaskruiden en zout) in een kom. Voeg vervolgens de appelmoes, boter en 1 el melk toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg 3-5 eetlepels melk toe en kneed verder tot een kruimelig deeg dat je tot een stevige bal kunt vormen. Als het deeg nog te droog is en uit elkaar valt, voeg dan nog een extra eetlepel melk toe.
  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht. Haal het deeg uit de koelkast en vorm kleine kruidnootjes van het deeg. Neem steeds een beetje deeg, druk het goed aan met je vingers en rol het dan tot een balletje. Hoe kleiner, hoe knapperiger ze worden.
  4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-22 minuten in de oven. Laat daarna de kruidnoten afkoelen met de ovendeur op een kier, en daarna buiten de oven, voor je ze in een pot doet om te bewaren.

De kruidnootjes blijven een paar weken lekker in een luchtdichte pot! 🫙

Contact

Courgetti Confetti
info@courgetticonfetti.nl
KVK: 84285443

Website door: Studio Klare