Halloumi rösti
Halloumi rösti 🥔 Simpel, super crunchy en maar 3 ingrediënten - GEWELDIG!
Een paar weken geleden was ik in Oostenrijk en toen ik overal rösti op het menu zag staan schoot dit idee bij me te binnen. Halloumi en aardappel… Dat kan niet misgaan. En ik had helemaal gelijk: deze creatie is b-i-z-a-r lekker en zó makkelijk te maken! Heerlijk als snack (maak dan allemaal kleine rösti’s) of leuk om als één grote rösti te serveren. Met gezonde(re) yoghurt-aioli en verse dille 🤤
Wil je de yoghurt-aioli erbij serveren? Check hier mijn recept voor aioli en meng daar nog 100-150 g Griekse of (half)volle yoghurt of kwark doorheen. En bekijk ook het recept van de ingemaakte rode kool, niet alleen heel lekker bij de halloumi rösti maar maakt je bordje ook nog eens heerlijk kleurrijk!
ingrediënten
- 225 g halloumi
- 500 g aardappel
- 1 ei
RECEPT
- Rasp de aardappel en halloumi met een grove rasp.
- Kluts en ei en breng op smaak met zout en peper. Meng het ei door de aardappel en halloumi.
- Verhit een flinke (!) scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voor 2 grote rösti: schep de helft van het beslag in de pan, druk het zachtjes aan en maak er een mooie ronde rösti van. Voor 6-8 kleine rösti: schep 3 of 4 schepjes van het mengsel in de pan en druk ze zachtjes aan zodat je 3-4 kleine ronde rösti’s krijgt. Laat dit 5-8 minuten rustig bakken tot de onderkant mooi goudbruin is. Keer ze dan om en bak de andere kant ook mooi goudbruin.
Tip: wil je de grote rösti omkeren, leg dan en groot bord ondersteboven op de pan en keer de pan in één vloeiende beweging om, zodat de rösti op het bord ligt. Schuif ‘m vervolgens voorzichtig terug in de pan.
Serveer de rösti met een sausje naar keuze, bijvoorbeeld deze lekkere aioli met wat yoghurt erdoorheen. En extra lekker met wat ingemaakte rode kool en verse dille!