Ingemaakte groenten
10 minuten
Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Ingemaakte groenten zijn een geweldige topping voor pita’s, broodjes, curry’s – van alles! Het is supermakkelijk (en leuk) om zelf te maken en het blijft heel lang goed. Het enige dat je nodig hebt is natuurazijn, kokend water, suiker, zout en groenten naar keuze. Als je het lekker vindt, kun je ook nog extra kruiden toevoegen als smaakmaker. Bijvoorbeeld chilivlokken, komijn, verse diille of korianderzaad!
ingrediënten
1 grote pot
- groenten naar keuze (bijvoorbeeld bloemkool, rode kool, komkommer of rode ui)
- kokend water
- natuurazijn
- suiker
- zout
- kruiden naar keuze als smaakmaker, bijv. chilivlokken, korianderzaad, mosterdzaad, komijnzaad, verse koriander of verse dille.
Benodigdheden: weckpot
Tip: combineer rode kool met bloemkool om mooie roze bloemkoolroosjes te maken!
RECEPT
- Vul een weckpot met gesneden groenten naar keuze en doe er 2-3 el suiker en 1 tl zout bij.
- Voeg wat kruiden naar keuze toe. Ik voeg vaak 1 el komijnzaad, 1 el korianderzaad, chilivlokken en verse dille toe.
- Vul de pot dan voor de helft met kokend water en voor de andere helft met natuurazijn. Goed schudden en minimaal een uurtje laten staan. Een lekkere (en gezonde) zoetzure topping!
De ingemaakte groenten blijven een aantal weken lekker in een luchtdichte pot in de koelkast 🫙