Kaas-champignon omelet
10 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Een kaas-champignon omelet met pijnboompitjes en chilivlokken. Een heerlijke, snelle, voedzame lunch die binnen een paar minuten op tafel staat!
Deze lunch is ook ideaal om mee te nemen naar school of werk. Bijvoorbeeld op brood of in een wrap!
ingrediënten
1 persoon
- 2 eieren
- klein scheutje (plantaardige) melk
- 2-4 kastanjechampignons
- comté (of andere kaas naar keuze)
- klein handje geroosterde pijnboompitten
- tijm en/of rozemarijn
- chilivlokken
Wil je dit recept lactosevrij maken? Gebruik plantaardige melk een vegan Parmezaanse kaas.
RECEPT
- Snijd de champignons in plakjes.
- Kluts de eieren met een klein scheutje melk en een snuf zout. Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons aan beide kanten goudbruin. Schenk het geklutste ei hier voorzichtig overheen. Bestrooi met wat tijm, rozemarijn, chilivlokken, geroosterde pijnboompitjes en geraspte comté (of andere kaas). Wacht tot de onderkant goed gebakken is en vouw het ei dan dubbel.
- Serveer met wat extra geraspte kaas, pijnboompitjes, chilivlokken en een snuf zout. Lekker op brood maar ook op crackers of een wrap!