Knoflook-rozemarijn aardappeltorentjes

15 minuten (+ 50 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Vegan optie
Direct naar recept

Knoflook-rozemarijn aardappeltorentjes 🥔 Heel eerlijk: knapperige aardappels zijn altijd een feestje. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig voor dit aardappelhapje en het is heel makkelijk te maken! Je kunt er alle kanten mee op, ik maak ze met rozemarijn en knoflook maar je kunt er ook andere kruiden naar keuze aan toevoegen. Serveer dit als bijgerecht of gewoon als lekker snackje.

ingrediënten

9-12 stuks
  • 1 kg aardappels
  • 5 takjes verse rozemarijn
  • 3 tenen knoflook
  • 75 g roomboter (of vegan/lactosevrije optie: gebruik vegan roomboter of extra vergine olijfolie)
  • 1 tl zout
Tip: ook heel lekker met andere verse kruiden of specerijen!

RECEPT

  1. Schil de aardappels. Snijd ze in hele dunne plakjes met een mandoline. As je deze niet hebt, kun je een kaasschaaf of gewoon een mes gebruiken. Snijd ze dan wel zo dun mogelijk.
  2. Snijd de roomboter in blokjes en hak de rozemarijn fijn. Smelt de boter, rozemarijn, geperste tenen knoflook en het zout in een pannetje of in een schaaltje in de magnetron.
  3. Schenk de boter over de aardappels en meng heel goed. Zorg dat de boter goed tussen alle aardappelschijfjes komt.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem een grote muffinvorm en vul deze dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. (Tip bij veel vocht onderin de kom aardappels: roer tussendoor steeds goed door, je kunt eventueel de helft van het vocht afgieten.)
  5. Bak de aardappeltorentjes 45-55 minuten goudbruin in de oven. Je kunt de laatste 25 minuten de ovenstand switchen naar hetelucht + onderwarmte.