Koffie-chocolademousse
Een perfecte, simpele, romige koffie-chocolademousse. Twee van mijn favoriete dingen in het leven gecombineerd: koffie en chocola!
Een combinatie die gewoon niet mis kan gaan 🤎☕ Het recept is heel makkelijk en het is ook een ideaal recept voor wanneer je een etentje geeft of voor met de feestdagen! Je kunt de chocolademousse van tevoren al helemaal maken zodat je ‘s avonds niet meer lang in de keuken hoeft te staan. Zo fijn!
ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 100 ml sterke (!) koffie
- 6 eieren
- 3 el suiker
- voor het serveren: versgeklopte slagroom en (chocolade) koffieboontjes
RECEPT
- Scheid de eieren. Belangrijk: doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en zorg dat er geen eigeel bij komt, anders kun je ze straks niet stijf kloppen.
- Klop het eigeel 2-3 minuten op met 1 el suiker.
- Smelt de chocolade au bain marie. Laat de chocola een minuutje afkoelen en schenk dan de koffie er rustig bij. Meng heel goed tot het een dikke, romige substantie is geworden. Kluts dit door het eigeel.
- Maak de garde/mixer goed schoon. Voeg een snuf zout toe aan de eiwitten en klop ze op tot het schuimt. Voeg dan 2 el suiker toe en klop door tot stevige pieken.
- Schep â…“ van de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel heen. Zodra het goed is gemengd, schep je de rest van de eiwitten er doorheen. Doe dit voorzichtig, zodat de mousse mooi luchtig blijft. Verdeel de mousse over 6 glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast!
Serveer met vers geklopte slagroom, geraspte pure chocola en wat (chocolade) koffieboontjes!