Kokoscurry met broccoli, paprika & dumplings
Deze makkelijke kokoscurry met dumplings zit boordevol groenten en is supermakkelijk te maken! Je doet alles bij elkaar in één ovenschaal, schuift het de oven in en dan is het alleen nog even geduld hebben. De laatste 10 minuten leg je de dumplings bovenop de curry om ze mee te stomen. Geen extra pan of ovenschaal nodig dus, handig en lekker weinig afwas! Als je het lekker vindt kun je nog een extra bijgerecht serveren bij de curry, bijvoorbeeld rijst, naan of paratha’s.
Dit recept heb ik speciaal ontwikkeld voor ETNA in hun allernieuwste stoomoven. Je kunt de curry ook in een gewone oven maken, in het recept vind je beide opties!
ingrediënten
Kokoscurry met dumplings
- 60 g rode currypasta
- knoflookteen, fijngehakt
- 2 broccoli’s (+- 500 g)
- 4 puntpaprika’s
- 200 g babymais (optioneel)
- 3-4 el geraspte gember
- 650 ml kokosmelk
- 5 kaffir limoen blaadjes (optioneel)
- vega(n) dumplings (+- 5-6 stuks per persoon)
- Verse koriander
- 2 el sesamzaadjes
- Crispy chili olie
Rijst uit de stoomoven
- 250 g rijst
- 375 g heet water
RECEPT
Gewone oven
- Rasp de gember fijn en snijd de knoflook klein. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de puntpaprika in stukken (mag grof of fijn, wat jij lekker vindt). Snijd de babymais in stukjes van ongeveer 2–3 cm.
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
- Neem een grote ovenschaal en meng hierin de currypasta, knoflook, geraspte gember en kokosmelk. Roer goed door met een vork of garde. Voeg de groenten en de kaffir limoenblaadjes toe en schep alles goed om. Zet de schaal 25 minuten in de oven.
- Optioneel: bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de ovenschaal uit de oven, leg de dumplings bovenop de curry en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal nog 5–10 minuten terug in de oven, tot de dumplings gaar zijn.
- Serveer de curry met verse koriander, sesamzaadjes en crispy chili olie!
Stoomoven
- Rasp de gember fijn en snijd de knoflook klein. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de puntpaprika in stukken (mag grof of fijn, wat jij lekker vindt). Snijd de babymais in stukjes van ongeveer 2–3 cm.
- Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht.
- Neem een grote ovenschaal en meng hierin de currypasta, knoflook, geraspte gember en kokosmelk. Roer goed door met een vork of garde. Voeg vervolgens de groenten en de kaffir limoenblaadjes toe en schep alles goed om. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Haal daarna de schaal uit de oven en schakel over naar de stoomfunctie.
- Optioneel: bereid de rijst in de stoomoven. Neem een kleine ovenschaal en meng hierin de rijst met 1,5 keer zoveel heet water (bijv. 250 g rijst en 375 g kokend water) en een flinke snuf zout. Stoom de rijst 20-25 minuten.
- Leg de dumplings bovenop de curry en stoom ze nog 5–10 minuten mee (evt. tegelijk met de rijst), tot ze gaar zijn.
- Serveer de curry met verse koriander, sesamzaadjes en crispy chili olie!
Tip! Vind je dit een lekker gerecht? Je kunt heel makkelijk variëren met dit recept door de groenten te vervangen. In plaats van broccoli, puntpaprika en babymais kun je ‘m ook eens maken met bloemkool, courgette, bimi of andere groenten naar keuze!