Krokante aardappelhapjes met halloumi & feta-paprikaspread

30 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Direct naar recept

Heerlijke krokante aardappelhapjes met halloumi, feta-paprikaspread, walnoten en tijm!

Gelijk een extra tip: maak een extra grote portie feta-paprikaspread, dan heb je gelijk twee vliegen in één klap! Een lekker aardappelhapje én een heerlijke spread voor op crackertjes of met een broodje.

ingrediënten

20 stuks
  • 4-6 vastkokende aardappels
  • 1 teen knoflook
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • feta-paprika spread
  • 400 g halloumi
  • geroosterde walnoten
  • verse tijm

RECEPT

  1. Schenk een flinke scheut olijfolie in een schaaltje en meng hier een fijngeraspt teentje knoflook doorheen. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Was de aardappels en snijd ze in 20 dunne plakken van zo’n ¼ cm dik. Je kunt eventueel een mandoline gebruiken. Doe alles in een kom en spoel af met water. Laat goed uitlekken en leg de plakjes aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de plakjes (aan beide kanten) met de knoflookolie en bak 20-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn gebakken. Hoe dikker de plakjes zijn, hoe langer dit duurt. Houd dit goed in de gaten!
  3. Zodra de aardappel klaar is, kun je de hapjes afmaken. Snijd de halloumi in plakken. Verhit een scheut olijfolie in een hete koekenpan en bak de halloumi aan beide kanten goudbruin.
  4. Bestrijk de krokante aardappel met de feta-paprika dip en leg hierop een stukje halloumi, wat stukjes walnoot en verse tijm.

Serveertip: versier de hapjes met eetbare bloemen voor wat extra kleur!