Lasagne met ricotta, spinazie & broccoli
20-25 minuten (+ 35 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Lactosevrije optie
Vegan optie
Deze lasagne is gezond, makkelijk en heeft 27 gram eiwitten per portie!
Vegetarisch eten en toch genoeg eiwitten binnenkrijgen? Geen probleem! Deze heerlijke, romige lasagne is hier thuis áltijd een succes en is ook nog eens heel makkelijk te maken. Daar houden we van!
Gouden tip om een extra grote portie te maken zodat je hier meerdere dagen van kunt eten (of lunchen!) 🤤
ingrediënten
4 personen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 200 g spinazie
- 1 grote broccoli
- 150 g ricotta
- 200 g cottage cheese
- 100-175 g lasagnebladen
- 1 bol mozzarella
- Parmezaanse kaas
- 1 tl nootmuskaat
- ½ citroen
- 2 el tijm en/of oregano (vers of gedroogd)
- 5 el geroosterde pijnboompitten of walnoten (optioneel)
Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije lasagnebladen. Vegan en lactosevrije optie: vervang de ricotta en cottage cheese met vegan crème fraiche of roomkaas, gebruik vegan Parmezaanse kaas en laat de mozzarella weg.
RECEPT
- Mix de ricotta en cottage cheese met een staafmixer tot een glad mengsel. Snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui op middelhoog vuur.
- Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de broccoli in kleine (!) roosjes en snijd de stronk in kleine blokjes. Snijd de spinazie grof.
- Voeg de knoflook en bleekselderij toe aan de pan en bak dit ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de broccoli en beetje bij beetje de spinazie toe.
- Voeg dan de helft van het ricottamengsel, de nootmuskaat, 2 el tijm en/of oregano, sap van ½ citroen en een flinke snuf zout en peper toe. Optioneel kun je hier ook nog geroosterde pijnboompitten of walnootstukjes aan toevoegen. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal en leg daar 3-4 lasagnebladen op. Blijf de lagen herhalen tot de saus op is, eindigend met een laagje saus bovenop. Verdeel het resterende ricottamengsel hieroverheen en beleg met stukjes mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas.