Makkelijke oesterzwamshoarma
15 minuten
Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
De allerlekkerste oesterzwamshoarma in slechts 15 minuutjes! 🧄🥙 Dit is mijn go-to recept als ik weinig tijd heb om te koken, maar wel zin heb in iets gezonds en lekkers 👌🏼
ingrediënten
2 personen
- 300 g oesterzwammen
- 1 el shoarmakruiden
- flinke scheut extra vierge olijfolie
- pitabroodjes (bijv. volkoren, zuurdesem of glutenvrije pita’s)
- extra toppings naar keuze, bijv: knoflooksaus, sriracha, rauwkost, ingemaakte groenten, verse koriander of peterselie
Tip: maak je eigen gezonde knoflooksaus! Meng 6 el sojakwark (of volle kwark), 1 el mayonaise, 1 geperst teentje knoflook en fijngesneden verse bieslook.
RECEPT
- Scheur de oesterzwammen in dikke repen. Meng in een grote kom met de shoarmakruiden en olijfolie. Bak 10 minuten in de Airfryer op 180ºC (of 15-20 minuten in de oven op 200ºC).
- Bereid tegelijkertijd de pita’s in het andere bakmandje (volgens instructies op de verpakking).
- Serveer met sausjes en toppings naar keuze!