Mexicaanse shredded tofu taco’s met guacamole & sriracha mayo

45 minuten
Vegetarisch
Vegan optie
Lactosevrije optie
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Dit ziet eruit als een feestje, en zo smaakt het ook! Tofu is zo’n veelzijdig ingrediënt, je kunt er alle kanten mee op. In dit recept heb ik de tofu geraspt, gemarineerd en in de oven gebakken. Hierdoor heb je zowel krokante als lekker zachte stukjes tofu 🤤

ingrediënten

4 personen

Shredded tofu

  • 500 g tofu
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano

Vulling

  • 2 tenen knoflook
  • 4-5 tomaten
  • 2 paprika’s
  • 1 blik (400 g) zwarte bonen
  • 1 blikje (150 g) mais
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl paprikapoeder

Sriracha mayo

  • 2 el sriracha
  • 4 el (plantaardige) mayonaise
  • 8 el sojakwark ongezoet

Taco’s

  • kleine (mais)tortilla’s (zoveel je wil)
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • verse koriander

Extra toppings (optioneel, wel extra lekker!)

  • ingemaakte rode ui (recept op mijn feed)
  • jalapeños
  • geraspte kaas (evt. plantaardig)
Wil je het recept glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije tortilla's!

RECEPT

  1. Laat de tofu goed uitlekken. Vouw in een schone theedoek en zet er 15 minuten iets zwaars op. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Terwijl de tofu uitlekt kun je alvast de vulling maken. Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Bak de geperste tenen knoflook aan en bak na een minuut de tomatenpuree, koriander- en paprikapoeder kort mee. Voeg dan de tomaat, paprika, (uitgelekte en afgespoelde) bonen en mais toe en breng op smaak met zout en (cayenne)peper. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
  3. Rasp de tofu met een grove rasp. Voeg alle kruiden voor de shredded tofu toe, met een flinke scheut olijfolie en flinke snuf zout. Meng goed, verdeel over een bakplaat of grote ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de toppings. Meng alles voor de sriracha mayo. Maak een guacamole van 1 geprakte avocado, wat limoensap, snuf zout, verse koriander en extra kruiden naar keuze. Hak de koriander fijn en zet de jalapeños en ingemaakte rode ui klaar.
  5. Zodra de tofu klaar is, kun je aan tafel! Bak de tortilla’s kort aan in een hete pan (evt. met wat kaas) en serveer met de tofu, vulling, sausjes en alle lekkere toppings.