Mini filodeeg quiches met cranberry & brie
Mini filodeeg quiches met brie en cranberry: een heerlijk en super simpel voorgerechtje of borrelhapje! Door het filodeeg zijn de randjes van de quiches super knapperig, en de combi van de brie en cranberry is echt verrukkelijk 🤤
Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken in plaats van filodeeg, of afwisselen met de kaas. Vervang de brie bijvoorbeeld een keer met een goede camembert, comté of een blauw kaasje!
Deze mooie foto is gemaakt door Fem Schook voor het Kerst Magazine 2024 📸
ingrediënten
- 225 g filodeeg
- 8 eieren
- 200 g crème fraiche
- 160 g brie
- 80 g diepvries cranberry’s
- een paar takjes verse rozemarijn
- flinke snuf nootmuskaat
- 1 el roomboter of olijfolie
- optioneel: geroosterde stukjes walnoot of pecannoot als extra topping
Ook nodig: muffinvorm voor 12 stuks
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht + onderwarmte. Laat de diepvries cranberry’s en het filodeeg (nog in de verpakking) ontdooien.
- Ris de rozemarijn van de takjes en hak goed fijn.
- Kluts de eieren met de crème fraiche, rozemarijn, nootmuskaat en een flinke snuf zout en peper.
- Vet de muffinvorm in met wat gesmolten roomboter of olijfolie. Snijd het filodeeg in vieren, zodat je vierkante stukjes filodeeg overhoudt van ongeveer 10 x 10 cm. Leg 3 stukjes filodeeg op elkaar (met de hoekjes steeds een andere kant op wijzend) en druk dit voorzichtig in de muffinvorm. Druk goed aan zodat het deeg mooi blijft zitten. Herhaal tot de vorm gevuld is.
- Kluts de vulling nog even kort en verdeel het over de muffinvorm. Snijd de brie in kleine stukjes en verdeel gelijkmatig over de quiches.
- Bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
- Serveer met wat extra rozemarijn, stukjes cranberry en eventueel wat nootjes.