Mocha bananencake

25 minuten (+ 30 minuten baktijd)
Vegetarisch
Direct naar recept

Mocha bananencake 💛☕️ Deze koffie-chocolade bananencake is niet normaal jongens! Zó goed gelukt 🤤 Hij is super smeuïg, maar toch luchtig, en ook nog eens makkelijk te maken. Een van de belangrijkste ingrediënten in deze cake zijn 2 heerlijke @fairtradenl bananen. Tip: bij de Plus zijn álle bananen Fairtrade, dus daar grijp je nooit mis!

Van 5 t/m 18 mei zijn de Fairtrade Weken, dus bekijk zeker even de aanbiedingen bij jouw favoriete supermarkt. En check bij het boodschappen doen of je het Fairtrade keurmerk kunt vinden op je producten, bijvoorbeeld op de koffie, chocolade of bananen. Zo weet je zeker dat je aankoop eerlijk is voor de boeren en beter voor de planeet 🌎🥰

ingrediënten

9-16 porties

Chocolade bananencake

  • 250 g bloem
  • 130 g kristalsuiker
  • 55-60 g cacaopoeder
  • 8 g bakpoeder
  • 5 g zout
  • 65 g extra vergine olijfolie
  • 2 grote, rijpe Fairtrade bananen
  • 3 grote eieren
  • 1 el vanille extract
  • 90 g pure chocola
  • 5 g baking soda
  • 1-2 el citroensap

Koffie frosting

  • 1 zakje instant koffie
  • 200 g roomkaas
  • 100 g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 120 g poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de bananen. Doe de geprakte banaan, olijfolie, eieren en vanille extract in een kom en klop luchtig met een handmixer of keukenmachine.
  3. Voeg de bloem, suiker, cacao, bakpoeder en zout toe aan de kom via een zeef. Mix goed.
  4. Meng de baking soda met het citroensap in een kommetje. Mix door het cakebeslag.
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en spatel door het beslag.
  6. Vet een vierkante bakvorm of ovenschaal in met olijfolie en schenk het beslag hierin. Bak in 25-30 minuten gaar in de oven. Laat de cake daarna goed afkoelen buiten de oven.
  7. Klop de roomkaas en roomboter luchtig. Klop vervolgens de poedersuiker, vanille extract en instant koffie hier doorheen. Verdeel dit beslag over de bovenkant van de (afgekoelde!) cake. Bestrooi eventueel met een beetje cacaopoeder ter decoratie.

Bewaar tot zo’n 4-5 dagen in de koelkast!