Nectarine-wortelcake
Een heerlijke zomerse versie van één van mijn favoriete bakrecepten. Gebakken havermout, ook wel bekend als baked oats, maak ik het liefst op zondag zodat ik een paar dagen een gezond en makkelijk ontbijtje heb klaarstaan. Maar dit is ook perfect om mee te nemen als tussendoortje! Snijd de cake in 6 of 8 stukken en bewaar het in de koelkast of vries wat stukjes in. Extra lekker: maak het stukje cake nog even warm voor je ‘m gaat eten! Ik drizzle er nog wat amandelpasta overheen voor de final touch 🤌🏼🤤
ingrediënten
- 180 g havermout
- 60 g havermeel
- 60 g eiwitpoeder (evt. vegan)
- 16 g bakpoeder
- 1 vanillestokje (of 1 tl vanille extract)
- 2 bananen
- 2 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 180 g bos- of winterpeen
- 4 nectarines (3 erin, 1 erop)
- handje walnoten
RECEPT
- Rasp de wortel, snijd 1 nectarine in dunne plakjes en 3 nectarines in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Prak de bananen in een ovenschaal of grote bakvorm. Meng de geprakte banaan met de eieren en amandelmelk (dit kan allemaal in de ovenschaal).
- Voeg de havermout, havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder, vanille en een snuf zout toe. Mix dit goed, en voeg dan de geraspte wortel en blokjes nectarine toe. Meng alles goed door elkaar. Strijk de bovenkant glad en versier met de plakjes nectarine en walnoten. Bak 45-50 minuten in de oven.
Serveertip: extra lekker met wat vers rood fruit of extra nectarine, notenpasta, vanillekwark of een toefje slagroom!