Geroosterde ontbijtkoek met blauwe kaas en gepofte druiven

25 minuten
Vegetarisch
Lactosevrije optie
Vegan optie
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Geroosterde ontbijtkoek met blauwe kaas en gepofte druiven 🍇 Een geweldig lekker en verrassend kaashapje voor de kerstdagen! Je kunt dit vooraf al helemaal voorbereiden, dus dat is ideaal.

De ontbijtkoek wordt heerlijk warm en krijgt knapperige randjes, en de smaakcombinatie van de warme ontbijtkoek, pittige kaas en zoete druiven is echt goud! ✨

Ook heel lekker om de hapjes met kaas en al nog even in de oven te schuiven, zodat de kaas een klein beetje smelt. Let erop dat je ze dan niet te lang in de oven zet, want dan druipt de kaas helemaal van de hapjes af!

ingrediënten

12 stuks
  • 6 dikke plakken ontbijtkoek (tip: koop een ongesneden ontbijtkoek)
  • roomboter
  • 180 g blauwe kaas (en/of camambert)
  • 150 g rode druiven
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl sumak (optioneel)
  • 2 el sesamzaad
  • een paar takjes verse tijm
Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije ontbijtkoek. Vegan en lactosevrije optie: let erop dat je vegan ontbijtkoek koopt, en gebruik vegan roomboter en een vegan camembert of andere vegan kaas naar keuze.

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Meng de druiven in een kleine ovenschaal met de olijfolie, sumak (optioneel), sesamzaad en een flinke snuf zout. Zet 15-20 minuten in de oven.
  2. Halveer de plakken ontbijtkoek zodat je 12 smalle plakjes hebt. Smeer beide kanten in met roomboter en rooster ze kort in een hete koekenpan. De buitenkant van de ontbijtkoek wordt krokant en de binnenkant blijft lekker zacht.
  3. Beleg de stukjes ontbijtkoek met blauwe kaas en een aantal gepofte sumak druiven. Serveer met een snufje zout en wat verse tijm.

Tip: je kunt dit gerechtje van tevoren al helemaal voorbereiden! Zorg dat de druiven al gepoft zijn en snijd de kaas alvast in 12 stukjes. Vlak voor het serveren bak je de ontbijtkoek (zo is ‘ie nog een beetje warm) en maak je de hapjes af.