Orecchiette met ricotta & vegan chorizo

30 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Lactosevrije optie
Vegan optie
Direct naar recept

Deze orecchiette met ricotta & vegan chorizo is zó ongelofelijk lekker! Echt comfort food. Orecchiette is echt één van mijn favoriete pastasoorten! De saus voor deze pasta is heel makkelijk en vol van smaak door het scheutje rode wijn dat je toevoegt.

Ik gebruik hier de vegan chorizo van Heura (niet gesponsord, maar gewoon heel enthousiast over) maar je kunt ook een ander lekker vega worstje naar keuze gebruiken.

ingrediënten

2-3 personen
  • 200 g vegan chorizo worstjes
  • 150 g orecchiette (of andere kleine pastasoort naar keuze)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 400 g cherrytomaten
  • 1 aubergine
  • 100 ml soja kookroom
  • 200 ml passata
  • verse Italiaanse kruiden: salie, oregano & tijm
  • ½ tl chilivlokken
  • scheutje rode wijn (optioneel, kun je ook weglaten)
  • 100 g ricotta
Vegan en lactosevrije optie: gebruik vegan ricotta (of vegan parmezaan) & vegan pasta. Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije pasta.

RECEPT

  1. Bak de chorizo in een grote pan (waar straks ook alle groenten en de pasta bij passen).
  2. Snipper de ui en knoflook. Zet alvast en pan water op voor de orecchiette.
  3. Als de chorizo klaar is, houd die even apart op een bordje. Bak in dezelfde pan de ui en knoflook glazig.
  4. Snijd de aubergine in kleine blokjes en was de cherrytomaten. Voeg beide toe aan de pan. Snijd de Italiaanse kruiden fijn. Voeg de Italiaanse kruiden, een snuf zout en wat chilivlokken (0,5 à 1 tl) toe aan de pan en bak 10 minuutjes op middelhoog vuur. Voeg dan een scheut rode wijn, de passata en de kookroom toe. Laat alles zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
  5. Kook de orecchiette (of andere pasta) volgens de instructies op de verpakking. Roer goed, zodat de pastaschelpjes niet aan elkaar blijven plakken.
  6. Snijd de chorizo in stukjes. Voeg de orecchiette en chorizo toe aan de pan en meng alles goed. Serveer in diepe borden met een grote lepel ricotta.