Overnight oats basisrecept

5 minuten (+ 1 uur wachten)
Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Direct naar recept

Met dit basisrecept voor overnight oats kun je alle kanten op! Zo kun je lekker variëren met de smaken en heb je elke keer iets anders.

“Hoe maak ik nou een lekker havermoutje?” is een vraag die ik héél vaak krijg. Daarom heb ik een kleine serie gemaakt met gezonde, makkelijke ontbijtrecepten!

Hierbij het basisrecept voor overnight oats! Ben je een grote eter? Neem dan de grootste hoeveelheden. Ben je een kleine eter, de kleinste, uiteraard. Daaronder ook nog een aantal tips voor lekkere toppings en deze zijn ónmisbaar bij jouw havermout ontbijt. Zonder goede toppings, geen lekkere havermout. Echt niet.

ingrediënten

1 persoon
  • 25-30 g havermout
  • 5-10 g chiazaadjes
  • 90 ml (plantaardige) melk
  • 80-150 g (plantaardige) kwark of yoghurt
  • optioneel: klein beetje agave, honing, maple syrup of zoetstof

RECEPT

  1. Meng alle ingrediënten en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Voor je de overnight oats gaat eten (of meeneemt naar werk) doe je de toppings erbij.

Toppings inspiratie!
🍎 Appeltaart: gebakken appel met kaneel, pindakaas/notenpasta, evt rozijnen door je oats
🥥 Choco & kokos: 1 tl cacaopoeder door je oats, 1 tl honing, toppen met banaan, kokosrasp en pure chocola
🍒 MonChou: vanillekwark, kersen (evt diepvries), mini nizza kokos of muesli
🍰 Frambozen cheesecake: diepvries frambozen ontdooid op de bovenkant, gesmolten witte chocola & mini nizza kokos