Parelcouscous met gegrilde halloumi & romige paprika-tomatensaus

45 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Een makkelijk en supergezond recept met allemaal verse ingrediĆ«nten. Met als klapper op de vuurpijl: gegrilde halloumi (want dat gaat nooit vervelen) šŸ¤¤ Ik ben gek op groenten en daarom vind je meestal een goede hoeveelheid veggies terug in mijn recepten. De saus voor bij de parelcouscous maak je ook helemaal zelf, o.a. met paprika, tomaten en gepofte knoflook. Je hebt er weinig werk aan, want de groenten rooster je in de oven en hoef je daarna alleen nog tot saus te blenden.

ingrediƫnten

2 personen
  • 120 g parelcouscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 2 paprikaā€™s
  • 400 g cherrytomaten
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1 kleine bol knoflook (of Ā½ grote bol)
  • 120 ml (soja light) kookroom of crĆØme fraiche
  • 225 g halloumi
  • 50 g gerookte amandelen
  • verse basilicum (optioneel)
Wil je dit recept glutenvrij maken, gebruik dan glutenvrije couscous in plaats van parelcouscous!

RECEPT

1. Verwarm de oven voor op 200Ā°C. Snijd de paprika in blokjes, hak de blaadjes van de rozemarijn fijn en rits de blaadjes van de tijm. Doe de paprika, cherrytomaten, rozemarijn, tijm en een scheut olijfolie in een ovenschaal en breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd het topje van de bol knoflook, doe er wat olijfolie overheen en wikkel het in een stukje aluminiumfolie. Zet het bij de groenten op de bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
2. Snipper de sjalot en snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de sjalot aan op laag vuur. Voeg na 5 minuten de courgette toe, bak deze nog 5 minuutjes mee en haal de pan van het vuur. Laat de sjalot en courgette erin zitten.
3. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Voeg een bouillonblokje toe aan het kookwater voor extra smaak.
4. Zodra de ovengroenten klaar zijn, kun je de saus maken. Mix met een staafmixer, blender of foodprocessor ā…“ van de groenten met de kookroom en gepofte knoflook (knijp de knoflook uit zijn velletje) tot een romige saus. Proef, en breng op smaak met zout en peper (of chilivlokken).
5. Voeg de saus, parelcouscous en rest van de groenten toe aan de courgette. Verwarm nog even kort.
6. Grill de halloumi kort in een hete (grill)pan. Hak ondertussen de amandelen in kleinere stukjes.
7. Serveer de parelcouscous met de halloumi, gehakte amandelen en evt. wat verse basilicum.