Peer & vijg carrotcake
Deze peer & vijg carrotcake is een heerlijk, eiwitrijk en gezond ontbijt of tussendoortje!
Het was hoog tijd voor mijn eerste herfstrecept van dit jaar, dus hier is ‘ie! En niet zomaar eentje: een gezonde én eiwitrijke carrotcake met vijgen en peer. Ontzettend lekker en ook ideaal om alvast te maken voor de hele week of in stukjes in te vriezen.
Ik vind de cake het lekkerst als ‘ie een beetje lauwwarm is. Dus tip om hem even kort op te piepen voor je hem gaat eten!
Ik gebruik mijn favoriete eiwitpoeder van @Upfront! Met de code MANON10 krijg je altijd 10% korting op je hele Upfront bestelling (ook voor bestaande klanten) 🤝🏼
ingrediënten
- 110 g havermout
- 50 g havermeel
- 60 g Upfront vegan eiwitpoeder speculaas of vanille
- 10 g bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden (optioneel)
- 1 banaan
- 2 eieren
- 150 ml plantaardige melk
- 175 g bos- of winterpeen
- 2 peren*
- 4 vijgen
- handje noten naar keuze
RECEPT
- Rasp de wortel en snijd de peer en 2 vijgen in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Prak de bananen in een ovenschaal of grote bakvorm. Meng de geprakte banaan met de eieren en plantaardige melk (dit kan allemaal in de ovenschaal).
- Voeg dan de havermout, havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder, speculaaskruiden (optioneel) en een snuf zout toe. Voeg dan de geraspte wortel, de peer en 2 vijgen (in blokjes) toe en meng alles goed. Strijk de bovenkant glad en versier met plakjes vijg en noten naar keuze. Bak 50 minuten in de oven.
Ook heel lekker met wat notenpasta, honing of (half)volle kwark!