Pistache chia mousse

10 minuten
Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Direct naar recept

Pistache chia mousse met aardbeien 🫙🍓 Een eiwitrijk, gezond en makkelijk ontbijt! Door je chiazaad te mixen wordt je ontbijtje super luchtig. Je kunt het gelijk opeten, of even in de koelkast zetten, dan krijgt het nóg meer de structuur van mousse 🤤 Varieer ook lekker met het fruit en de toppings als je het voor meerdere dagen maakt. Zo is je ontbijtje toch elke dag een beetje anders!

ingrediënten

2 porties
  • 40 g chiazaad
  • 4 el kwark of sojakwark
  • 230 ml amandelmelk
  • 1-2 el (vegan) eiwitpoeder vanille
  • 2 el pistache pasta of een handje geroosterde pistachenoten
  • 5-6 aardbeien
  • toppings naar keuze: bijv. wat geraspte witte chocola en pistachenootjes
  • optioneel: een scheutje honing of maple syrup
Variëren? Probeer het een keertje met pindakaas of amandelpasta en gebruik steeds ander fruit! Ook lekker met granola als topping.

RECEPT

  1. Mix het chiazaad, kwark, amandelmelk, eiwitpoeder en pistachepasta (of nootjes) met een blender, foodprocessor of staafmixer.
  2. Was de aardbeien en snijd in kleine blokjes. Schep de aardbeien in 2 schaaltjes of potjes en verdeel hier de pistache chia mousse overheen.
  3. Serveer met toppings naar keuze, bijvoorbeeld een beetje witte chocola en extra pistachenootjes!

Tip: je kunt de mousse gelijk eten, maar je kunt hem ook 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Als de mousse een paar uurtjes in de koelkast heeft gestaan, krijgt hij een stevigere structuur die nóg meer op mousse lijkt!