Plaattaart met ricotta, venkel, burrata & druiven
20 minuten (+ 45 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Een makkelijk recept waar je gegarandeerd indruk mee maakt. De combinatie van venkel met de romige kazen en zoete druiven is geweldig 🤌🏼 Simpel maar zo goed!
Ik serveer het graag als hapje bij de borrel of tijdens een dinertje als voorgerecht (of shared dining), maar deze plaattaart is ook heerlijk als avondeten met een lekkere salade erbij.
ingrediënten
6-8 stukjes
- 1 rol bladerdeeg
- 200 g ricotta
- 1 venkel
- 15 mini groene asperges
- rode druiven
- 1 tl gedroogde dille
- 1 tl gedroogde salie
- 1 bol burrata
Wil je het recept glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrij bladerdeeg.
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de groene takjes van de venkel en bewaar deze voor het serveren. Snijd de venkel in dunne plakken en halveer eventueel de groene asperges (hoeft niet). Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie, de dille, salie en wat zout en peper. Halveer de druiven.
- Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat en prik er gaatjes in. Smeer 2/3 van de ricotta op het bladerdeeg en leg daarop de venkel, asperges en druiven. Zet de plaattaart 40-45 minuten in de oven.
- Voor je de plaattaart gaat serveren, verdeel je de rest van de ricotta, de bol burrata en de groene takjes van de venkel er nog overheen. Besprenkel met nog een beetje (goede) olijfolie en wat zout en peper.