Pompoen-kokos soepje met kaffir limoenblad

25 minuten
Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Direct naar recept

Deze romige pompoen-kokos soep met kaffir limoenblad is een feestelijk soepje dat je kunt serveren als voorgerecht of amuse, maar is ook héérlijk voor elke dag dat je gezond wil eten en niet te lang in de keuken wil staan. Stokbroodje en wat smeersels erbij, en niets meer aan doen!

ingrediënten

3-4 normale of 8-12 kleine porties
  • 1 sjalot
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl garam masala
  • 400 g pompoenblokjes
  • 240 g winterpeen
  • 1 flinke tl miso
  • 5 kaffir limoenblaadjes (diepvries)
  • 200 ml kokosmelk
  • verse koriander
  • chilivlokken (optioneel)

RECEPT

  1. Snipper de sjalot en knoflook. Snijd de winterpeen in dunne plakken.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot. Voeg dan de knoflook, het komijnzaad en de garam masala toe. Bak dit een minuutje en voeg dan de pompoenblokjes, winterpeen, kokosmelk, miso en kaffir limoenblad toe.
  3. Vul de pan met kokend water, tot de groenten nét onder water staan. Laat dit 10-15 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
  4. Verwijder de kaffir limoenblaadjes uit de pan en mix de groenten met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Serveer de soep met een scheutje extra kokosmelk, verse koriander en chilivlokken.