Provençaalse borrelcake
20 minuten (+ 55 minuten oventijd)
Vegetarisch
Lactosevrije optie
Wil je iets gezonds op tafel zetten bij de borrel? Deze hartige Provençaalse cake bevat 200 gram groenten! Serveer ‘m op een gezellige hapjesplank met een lekker kaasje of wat verse pesto erbij 🤤
ingrediënten
10-12 plakken
- 125 g bloem
- 100 g volkoren speltmeel (of extra bloem)
- 10 g bakpoeder
- 1 courgette
- 2 eieren
- 100 ml amandelmelk
- 100 g parmezaanse kaas (geraspt)
- Verse Italiaanse kruiden: rozemarijn, salie, tijm, oregano (±20 g)
- 150 g zongedroogde tomaten
- 60 g pijnboompitten
- 100 g olijven naar keuze
Wil je het recept lactosevrij maken, gebruik dan vegan Parmezaanse kaas.
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Rasp de courgette met een fijne rasp. Knijp de geraspte courgette goed uit en leg het in een zeef, zodat het nog kan uitlekken.
- Doe de bloem, speltmeel, bakpoeder en een flinke snuf zout in een grote kom. Voeg hier de eieren en amandelmelk aan toe en mix tot een glad beslag.
- Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes en hak de verse Italiaanse kruiden fijn.
- Knijp de courgette nogmaals goed uit en meng door het beslag.
- Voeg dan de Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, olijven en parmezaanse kaas toe aan het beslag. Houd van alles een klein beetje apart.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Strooi nog wat pijnboompitten, tomaten, olijven en kaas over de bovenkant van de cake.
- Bak de cake 50-60 minuten in de oven.